Roteer het scherm voor de beste ervaring.

string(67) "https://tricas.nl/wp-content/uploads/2023/05/Cusus-Kwadranten-2.png"
TERUG

Workshop

Van den Berg Training & Advies

Binnen TRICAS werken 25 vakidioten die allemaal over individuele kernkwaliteiten beschikken.

 

We zijn stuk voor stuk superslim en vakkundig natuurlijk, maar de een is bijvoorbeeld net wat meer daadkrachtig, terwijl de ander misschien juist wat geduldiger is. In een organisatie vormen deze verschillende kernkwaliteiten zowel een valkuil als een kans, zo leerden wij onlangs tijdens een workshop van Van den Berg Training & Advies.

 

De kracht

Van een kernkwadrant

Zonder je te veel met de details te vermoeien, kwam de presentatie van trainer Jacco van den Berg op het volgende neer: als de kernkwaliteit van de ene collega te sterk aanwezig is, kan dat tot leiden tot een allergie bij de andere collega. Dat is dus de valkuil!

 

Maar hoe voorkom je als dat je hier als organisatie invalt? Door aan de hand van een kernkwadrant te bespreken wat je in jezelf en je collega’s bewondert, wat je van jezelf en anderen verwacht en wat je van de ander kan en wil leren.

 

Samenwerking

Optimaliseren

Door deze kernkwaliteiten open te bespreken en naast elkaar te leggen, kan je ze makkelijker met elkaar delen, duidelijker afspraken maken en uiteindelijk de samenwerking optimaliseren. En dat is dus een kans!

 

Om de daad bij het woord te voegen, zijn we direct een buddy coaching-traject gestart, waarbij collega’s elkaar leren coachen bij de persoonlijke ontwikkeling. Da’s leuk en interessant voor 25 vakidioten natuurlijk, maar ook een prachtige ontwikkeling voor TRICAS als organisatie.