Roteer het scherm voor de beste ervaring.

string(59) "https://tricas.nl/wp-content/uploads/2023/04/Rene-PM-2.jpeg"
TERUG

Een dag op Perron038

Met René van de Meeberg

Een van de partners van Perron038 heeft, letterlijk, een speciale positie. Het bedrijf TRICAS is namelijk gevestigd ín ons innovatiecentrum voor de maakindustrie. Een vast gezicht binnen TRICAS is projectmanager René van de Meeberg. Hij neemt ons mee in zijn werkdag. “De dynamische omgeving van Perron038 past perfect bij ons bedrijf.”

Het is twee jaar geleden dat René van de Meeberg Perron038 binnenstapte voor zijn eerste werkdag bij TRICAS. Op basis van zijn achtergrond in zowel werktuigbouwkunde, industrieel productontwerp en bedrijfskunde is hij inmiddels in de rol van projectmanager gegroeid. “TRICAS is gespecialiseerd in innovatieve productontwikkeling. Elke dag werken we aan technische oplossingen die onze opdrachtgevers helpen een nieuw product op de markt te brengen. In mijn functie zorg ik tijdens een project voor de verbinding tussen de klant en het TRICAS-team. Daarvoor coördineer ik werkzaamheden en heb ik contact met zowel de engineers uit mijn team, de leveranciers als de klant. Daarnaast heb ik de vrijheid om inhoudelijke zaken op te pakken. Zo komt mijn ervaring op het gebied van industrieel productontwerp goed van pas.”

 

Werk?

Divers en uitdagend!

Elk van de drie projectmanagers bij TRICAS heeft gemiddeld vijf of zes projecten onder zijn hoede. Voor klanten in uiteenlopende branches worden innovatieve producten ontwikkeld: van buigbare papieren rietjes tot een medische spray-applicator. René: “De fasen van de verschillende projecten lopen door elkaar. Dat maakt mijn werk divers en uitdagend, want het is mijn taak om de voortgang van de projecten te monitoren en te bespreken.

Samen met de specialisten houd ik de klant op de hoogte van de ontwikkelingen. Ik scherp de plannen aan. Presenteer de resultaten aan de klant. En ik zorg voor interne updates. Bovendien leg ik alles goed vast in verslagen.”

Dynamisch

Stoelendans

Vaste prik tijdens de werkdag is de TRICAS-teamlunch. “Dat is een mooi moment om bij te praten met verschillende collega’s. We hebben een ongeschreven stoelendansregel die ervoor zorgt dat je contact houdt met alle collega’s. Die persoonlijke gesprekken met mijn 20 collega’s vind ik heel waardevol”, aldus René. Daarnaast wordt hij enthousiast van de dynamiek en bedrijvigheid op Perron038 en de kennisevents waar TRICAS regelmatig een bijdrage aan levert.

“Ik zie heel veel potentie om nog meer met elkaar samen te werken. Dat geldt eigenlijk voor de hele Spoorzone, waar zich gaandeweg steeds meer bedrijven en initiatieven vestigen. Zo hebben AWL, Tembo, Windesheim en TRICAS het afgelopen jaar bijvoorbeeld gezamenlijk een cursus projectmanagement gevolgd. De dialoog die daar gevoerd werd, vond ik heel leerzaam en nuttig.”

 

Van idee

Tot concrete oplossing

Het allermooiste aan zijn werk bij TRICAS vindt René de momenten waarop een idee voor een productinnovatie werkelijkheid wordt.

. “Iedereen in ons team heeft zijn of haar eigen inbreng en creativiteit. Daarmee komen we samen tot oplossingen die we van tevoren niet altijd kunnen bedenken. Het moment dat een product of principe wordt getest en blijkt te werken of te kloppen, is élke keer kicken. Want met deze concrete oplossingen kunnen we onze klanten blij maken. Vandaar ook dat je mij elke dag fluitend op de fiets naar huis ziet en hoort rijden.”