Roteer het scherm voor de beste ervaring.

TERUG

AMBITION project

Samenwerken om de grenzen van deze techniek te verleggen

Technologie gaat altijd vooruit. De wens om complexere onderdelen te bouwen, gecombineerd met de wens om minder afvalmateriaal te produceren, leidde vele jaren geleden tot de ontwikkeling van additive manufacturing.

Waar deze technieken aanvankelijk vooral werden gebruikt voor rapid prototyping van onderdelen, nemen de mogelijkheden nu zo snel toe dat serieproductie en massaproductie mogelijk wordt. Onderdelen kunnen worden gecombineerd tot zulke complexe onderdelen die met conventionele technieken nooit mogelijk zouden zijn geweest. De hoeveelheid beschikbare materialen neemt zo snel toe dat voor steeds meer toepassingen de juiste materialen beschikbaar zijn gekomen.

TRICAS heeft al jaren een breed scala aan 3D-printers in huis waarmee kunststof onderdelen kunnen worden gemaakt voor snelle ondersteuning in het ontwerpproces.

Maar de ontwikkelingen en ambities van TRICAS en haar partners bij Perron038 gaan verder dan dit. Deze week werd de bij Perron038 geïnstalleerde EOS metaalprinter gepresenteerd. Met een constructieplatform van 40cm bij 40cm is het mogelijk om grote en kleine onderdelen te maken van aluminium. Deze printer is geïnstalleerd ter ondersteuning van het AMBITION-project waarin Mechdes, Frauenhofer, Windesheim, Tembo en TRICAS samenwerken om de grenzen van deze techniek te verleggen. Welke details zijn mogelijk? Welke ontwerprichtlijnen zijn te ontdekken? Kunnen de hier geproduceerde onderdelen direct worden gebruikt in eindproducten of is nabewerking op conventionele machines noodzakelijk? Wanneer kunnen onderdelen commercieel worden gebruikt in massaproductie?

 

Innovatie

De mogelijkheden nemen nu in zo'n hoog tempo toe

Vroeger, toen het ambacht nog floreerde, was het maken van complexe onderdelen een weerspiegeling van het meesterschap van de maker.

Met de opkomst van de industrialisatie verschoof de complexiteit van onderdelen naar de mogelijkheden die machines te bieden hadden en de daaruit voortvloeiende kostendaling. Hierdoor verschoof de complexiteit van de productie van onderdelen naar assemblage, waarbij een complexer product werd samengesteld uit verschillende afzonderlijke onderdelen die op de conventionele manier werden gemaakt.

Wij zijn onderdeel van het AMBITION project om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen adviseren over de toepassing van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Additive Manufacturing.

Wil jij ook groeien door kennis van deze technieken? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen helpen uw innovatief idee om te zetten in een succesvol product.