Roteer het scherm voor de beste ervaring.

TERUG

Productie voorspellen

Extra controle

Bij de productie van wasmiddelcapsules worden dunne vellen in water oplosbare film verwarmd, gevormd, gevuld met wasmiddelen, bevochtigd en vervolgens verzegeld.

Variaties in het basismateriaal en variaties in toegepaste temperatuur, vochtigheid en mechanische krachten kunnen allemaal van invloed zijn op de kwaliteit van het eindproduct en de snelheid waarmee het kan worden geproduceerd.

Om meer voorspelbare resultaten te bereiken in de snelle productieprocessen, is extra monitoring gewenst op de verschillende factoren die direct van invloed zijn op de kwaliteit van het eindproduct en de prestaties van de machine.

Industry 4.0

Toegepast op productie

Ontwikkelingen in sensortechnologieën, rekenkracht en connectiviteit hebben het afgelopen decennium een ​​revolutie teweeggebracht in de productieomgeving die nu bekend staat als Industrie 4.0.

De filosofie achter Industrie 4.0 kan ook worden toegepast op de productie van wasmiddelcapsules. Het doel is om gedurende het hele productieproces realtime gegevens van meerdere verschillende sensoren te hebben. Deze gegevens worden opgeslagen, geanalyseerd en vervolgens in realtime gebruikt om het productieproces te optimaliseren.

Digital twin

Verbetering van de efficiëntie

Om dit doel te bereiken heeft TRICAS samen met haar moederbedrijf Tembo een digital twin ontwikkeld waarin verschillende sensoren communiceren met een database die op zijn beurt wordt gevisualiseerd in een digitaal model van het gewenste product.

Op deze manier willen we de efficiëntie van het productieproces, de stabiliteit van de productkwaliteit, de vermindering van afval en, door voorspellend onderhoud, de levensduur en efficiëntie van de productiemachines verbeteren. Dit is een van de stappen op weg naar het realiseren van het toekomstige doel van een volledig geautomatiseerde ‘dark factory’.