Roteer het scherm voor de beste ervaring.

TERUG

Augmented Reality

De gebruikersinterface van de toekomst

Het is de missie van TRICAS om Next Generation Products te creëren door nieuwe en bestaande technologieën te verkennen en te combineren. In dit specifieke voorbeeld heeft TRICAS technieken samengebracht voor de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve gebruikersinterfaces op basis van gebaren en spraakbesturing. Samen met onze partners Recreate en de Tembo Group hebben we een applicatie gemaakt met Augmented Reality (AR) om productiemachines en individuele producten te monitoren en aan te sturen.

 

 

Toegang tot de realtime gegevens

Gelaagdheid van informatie bovenop de waarneembare realiteit

Augmented Reality is de techniek om door middel van een smartphone, tablet of slimme bril informatie over de waarneembare werkelijkheid heen te stapelen. De AR-software herkent elementen uit de fysieke wereld en weet deze te koppelen aan meetgegevens die bijvoorbeeld tijdens het productieproces door de productiemachine worden gegenereerd. Met behulp van deze technologie wordt realtime feedback mogelijk door de smartphone of tablet op de machine te richten. Predictive maintenance is een van de toepassingen waar AR een echte meerwaarde biedt.

 

Deze technologie kan zelfs worden gebruikt om machines met handgebaren te bedienen. Op deze manier worden gebruikersinterfaces intuïtiever en hebben ze toegang tot de realtime gegevens die door de machine worden gegenereerd.

Applicatie

Voorspellend onderhoud

De applicatie die we samen met onze innovatieve partners Recreate en de Tembo Group hebben gemaakt, maakt gebruik van de Microsoft HoloLens, waarmee de operator zijn handen vrij kan houden voor de fysieke bediening van de machine of deze kan bedienen met Gesture Control.

 

Ben je benieuwd welke nieuwe ontwikkelingen voor jou mogelijk zijn door bijvoorbeeld Augmented Reality toe te passen? Neem dan contact op met ons team.